Skip to main content Skip to search

Архів для Листопад 2023

блокування податкових накладних

Яка різниця між адресами ФОП і на що вони впливають – українці будуть здивовані

Фізичні особи-підприємці мають справу з різноманітними реєстрами та документами, де вказується персональна інформація. Як не дивно, один ФОП може мати кілька зареєстрованих адрес, відображених у реєстрах, деклараціях, іншій звітності. В інформації дуже легко заплутатися, особливо якщо не знати деталей і впливу цих даних.

Про всі адреси ФОП розповів податковий консультант Михайло Смокович.

Читати далі
Бюро економічної безпеки

Скасування мораторію на податкові перевірки: Закон ухвалено

Верховна Рада на засіданні 09.11.2023 ухвалила у другому читанні Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо скасування мораторію на проведення податкових перевірок» (законопроєкт від 16.10.2023 № 10016-д).

Цим законопроєктом, зокрема, передбачено що з 01.12.2023 по 31.12.2024 до плану-графіка проведення документальних перевірок можуть бути включені виключно:

Читати далі

Благодійна допомога: правила оподаткування

Північне міжрегіональне управління ДПС по роботі з великими платниками податків звертає увагу, що відповідно до п.п. 165.1.54 п. 165.1 ст. 165 Кодексу до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податків не включається сума (вартість) благодійної допомоги, виплаченої (наданої) благодійниками, у тому числі благодійниками – фізичними особами, які внесені до Реєстру волонтерів антитерористичної операції та/або здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації, в порядку, визначеному Законом № 5073 на користь, зокрема:

Читати далі